Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Trump százezrével mozgósítja a nőket

2017.01.13. 13:00
Ironikus módon nemcsak Hillary Clinton, hanem Donald Trump is megszólította a női szavazókat, csak épp az új elnök nyilatkozatai másfajta tettekre sarkallják őket. Beiktatásának napján közel kétszázezres tüntetést szerveznek ellene a nők. 

Egy Hawaiin élő nyugdíjas ügyvéd, Teresa Shook a választási eredmények kihirdetése után döntötte el, hogy néhány barátját megkéri, tüntessenek Trump ellen. Csinált egy Facebook-eseményt a demonstrációnak, amelyhez először negyvenen, majd tízezren, végül több mint százezren csatlakoztak, és most úgy néz ki, hogy január 21-én, az új elnök beiktatásának napját követően legalább 180 ezren fognak Trump ellen tiltakozni. Minden jel szerint a nők által kezdeményezett esemény lesz a legnagyobb tüntetés, amelyet a republikánus elnök beiktatásakor tartanak.

A Women's March névre keresztelt demonstráció szervezői teljes erőbedobással készülnek az eseményre, még egy alulról szerveződő mozgalmakat támogató alapítányt is sikerült rábírniuk az együttműködésre, amelynek keretében egy klassz művészeti kampányt szerveztek a tüntetés köré. Ez egy olyan plakátverseny, amelyre csak olyan alkotók küldhették be pályaműveiket, akik nőként definiálják magukat. A több mint ötezer beküldött alkotás közül nyolc, pénzjutalommal is díjazott művet választottak ki.

Forrás: http://theamplifierfoundation.org/

Ezekből nyomtatnak majd egy csomót a demonstráció napjára, amelyeket szét fognak osztani a tüntetők között, és nagyméretű molinókra is a díjazott grafikákat nyomják. A támogató alapítvány, az Amplifier Foundation oldaláról a nyolc alkotásból öt már ingyenesen letölthető. 

(Címlap: theamplifierfoundation.org)