Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Trump összehozta a zsidókat és a muszlimokat

2017.02.01. 11:10
Az egymás iránti szolidaritás szimbólumává vált az a chicagói reptéren készült kép, amelyen egy muszlim kislány és egy zsidó kisfiú apjuk nyakából – Donald Trump bevándorlást korlátozó intézkedése elleni transzparensekkel a kezükben – beszélgetnek. 

Még nem veszett ki teljesen az egymás iránti szolidaritás az emberekből, és különösen szép példája ennek az az előítéletek nélküli ártatlanság, amellyel a gyerekek képesek egymás felé fordulni. Nuccio DiNuzzo képe a hétvégi reptéri tüntetések egyikén, Chicagóban készült, ahol az Egyesült Államok más reptereihez hasonlóan szintén több százan tüntettek Donald Trump hét arab országot érintő, beutazást felfüggesztő elnöki rendelete ellen. 

A fotó azt a pillantatot kapta el, amikor egy muszlim kislány és egy zsidó kisfiú transzparensekkel a kezükben apjuk nyakában ülve beszélgetnek. A két különböző kultúrából érkező gyerek egymás iránti szimpátiája az apákat is összehozta. Ahogy a zsidó apa később elmondta, azóta vacsorára is meghívták otthunukba a muszlim családot.

Zsidóként kötelességünknek érezzük, hogy kiálljunk az elnyomottak mellett. A zsidó nép üldözésének története megmutatta nekünk, hogy nem maradhatunk csöndben, ha igazságtalanságot látunk

– mondta a zsidó férfi, aki egy chicagói zsidó közösség rabbija. 

Remélem, hogy az emberek, akik látják ezt a képet, megértik, hogy mindig van választási lehetőségünk. És ezt már a gyerekek is tudják. Mi döntjük el, hogy szeretettel és kedvességgel fordulunk-e egymás felé, még akkor is, ha okunk van a félelemre és a bizalmatlanságra

– tette hozzá. 

(Címlapi kép: AFP)