Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Muhammad Ali fia is fennakadt a muszlimellenes ellenőrzésen

2017.02.25. 12:39
Az ifjabb Muhammad Ali Philadelphiában született, és van érvényes amerikei útlevele, mégsem tudtak az ellenőrök napirendre térni afölött, hogy muszlim. 

Az egykori sportlegenda, Muhammad Ali 44 éves fiát, ifjabb Muhammad Alit még február 7-én tartóztatta fel az egyik floridai reptéren a bevándorlási ügyekkel foglalkozó személyzet. 

Ez már azt követően történt, hogy Donald Trump amerikai elnök hét, muszlim többségű ország állampolgáraira vonatkozó beutazási tilalmi rendelete január végén életbe lépett, majd a rendeletet felfüggesztették. 

Az ügyvédje szerint a Jamaicából érkező ifj. Muhammad Alitól és édesanyjától, Khalilah Camacho-Alitól megkérdezték, hogy muszlimok-e, és miután igennel válaszoltak, még két órán keresztül vallatták őket; Alinál arra is kíváncsiak voltak, hogy honnan kapta a nevét. Mindezt annak ellenére tették, hogy Muhammad Ali rendelkezett érvényes amerikai útlevéllel, és egyébként is Philadelphiában született. 

Az amerikai Vám- és Határőrség (CBP) az Independent szerint állítólag azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy nem tesznek senkivel kivételt, és minden más országból az Egyesült Államokba érkező utas átesik a szigorú ellenőrzésükön.  

(Címlap: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Sven Simon)