Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Egy darab húsnak nézik őket

2017.03.01. 13:26
Az indiai Tamil filmprodukciós cégnek dolgozó színésznő, Varalaxmi Sarathkumara a Twitteren fakadt ki az őt és színésznők tucatjait nap mint nap érő szexuális zaklatásokról. És azt mondja, ők még a szerencsésebbek közé tartoznak, mert hírnevük miatt legalább foglalkozik az ügyükkel a rendőrség, míg egy szegény indiai nőt sokszor következmények nélkül bántalmazhatnak a férfiak. 

Az indiai színésznő egy új filmszerepről tárgyalt produkciós cége egyik vezetőjével, amikor a férfi felvetette, hogy találkozzanak az irodán kívül is. Varalaxmi visszakérdezett, hogy munkaügyben kell-e találkozniuk, mire a férfi rávágta, hogy nem, más miatt. 

Varalaxmi ugyan nem nevezte meg zaklatóját, de azért beszélt részletesen az esetről a Twitteren, majd később a BBC-nek is, mert az indiai filmiparban az esete mindennaposnak számít. 

Ez már csak a jéghegy csúcsa volt, egy darab húsnak tekintenek minket

– mondta a gyakori szexuális zaklatásokról. 

Varalaxami azt is hozzátette, hogy amikor ismerőseinek beszél ezekről az esetekről, sokan azzal nyugtatják, hogy fogadja el, így megy ez a filmiparban. Szerinte viszont egy színésznő egyáltalán nem tartozik szexuális ellenszolgáltatással azért, hogy eljátszhasson egy filmszerepet.

A Twitteren egy kampányt  is indított, amellyel az indiai nők elleni szexuális visszaélésekre akarja felhívni a világ figyelmét. És nemcsak a filmiparban tapasztalhatókra, hanem az átlagos indiai nőket érő mindennapos zaklatásokra is, amelyekkel a rendőrség még annyit sem foglalkozik, mint a hírességek panaszaival. 

(Címlapi kép: AFP)