Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Rekordösszegért kelt el Obamáék memoárja

2017.03.01. 14:27
60 millió dollárt is kaphatnak a könyveikért.

Michelle és Barack Obama frissen és üdén érkezett vissza New Yorkba, ugyanis a Karib-tengeren vészelték át Donald Trump elnökségének első heteit. A fotók alapján elég jól érezték magukat, míg az ország lázban égett a folymatos botrányok, tüntetések és csatározások miatt.

Obama viszont most bizonyára beleveti magát a munkába, hiszen elkezdhet dolgozni elnöki memoárján, amelynek bevételéből bizonyára tudják majd fedezni a következő trópusi nyaralást. Az érdeklődés óriási volt, és végül a Penguin Random House nyerte a licitet (A Simon & Schuster is versenyben volt, amelyik épp a múlt héten ejtette Milo Yioannopoulos memoárját, miután a szélsőjobb kedvenc trollja mentegette a pedofíliát.)

A győztes kiadó által kínált összeget még nem hozták ugyan nyílvánosságra, de állítólag toronymagasan megdöntötte az eddigi rekordot. A Financial Times értesülése szerint 60 millió dollárról van szó, igaz, ebben az árban Michelle Obama külön memoárja is benne van.

Összehasonlításképp: Bill Clinton 15, George W. Bush pedig 10 millió dollárt kapott a memoárjáért annak idején. Még ha úgy vesszük, hogy a 60 milliónak csak a fele jár Obama könyvéért, akkor is megduplázta Clinton rekordbevételét.

Obamás kampányplakátok Franciaországban

Forrás: Citizenside/(c) copyright citizenside.com/Citizenside/Citizen Staff

Ebbe biztosan belejátszik az a történelmi szerep is, hogy ő volt az Egyesült Államok első fekete elnöke, akár csak az, hogy több bestsellert is írt már. Sokan azt várják Obamától, hogy itt majd végre kipakol, és nyíltan mesél a republikánus többséggel való hosszú hadakozásáról, akárcsak arról, hogy mit gondol utódjáról és az ország jövőjéről.

Obama nem csak Amerikában népszerű. Franciaországban például kampány zajlik a megválasztásáért. A kezdeményezés persze viccnek indult, de gyorsan több tízezer aláírás gyűlt össze arra, hogy ő legyen Franciaország következő elnöke, ami egyben jó kis fricska a versenyben lévő politikusok számára. 

(Címlapi kép: AFP)