Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Tom Hanks jófejsége egyszerűen lenyűgöző

2017.03.03. 10:49
A Fehér Házból tudósító újságírók tökéletes ajándékot kaptak tőle.

Az Oscar-díjas színész eddig is odatette magát, ha arról volt szó, hogy a rajongóinak legyen egy jó napjuk. Most a Donald Trumppal folytatott bozótharcban megfáradt újságírókkal volt jó fej: egy kávégéppel ajándékozta meg a Fehér Házból tudósító riportereket. 

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Anne Walters

Az ajándékot kísérő kártya azonban talán még többet jelent az újságíróknak, mint az, hogy folyamatosan dönthetik magukba a kávét. Hanks ugyanis a kávégéphez egy rajzot mellékelt, amely háborúból visszatérő amerikai katonákat ábrázol, a kép mellett pedig ez az írógéppel írt szöveg olvasható:

Folytassátok a jó harcot az Igazságért, a Törvényességért és az Amerikai Értékekért. Különösen az Igazságért.

Forrás: AFP/Mandel Ngan

Tom Hanks ezzel csak a saját maga által teremtett hagyományt folytatta: már 2004-ben, George W. Bush elnökség idején bejelentkezett egy kávégéppel a Fehér Házból tudósító újságíróknál.

A mostani üzenetnek azért is van jelentősége, mert Donald Trump eddigi rövid elnöksége alatt meglehetősen feszült viszonyt alakított ki a médiával. Több, a vele szemben kritikát megfogalmazó lap – a The Guardian, a The New York Times vagy a CNN – képviselőit kitiltotta a fehér házi sajtótájékoztatókról.