Kedves Látogató,
Az unikornis.hu oldalunkra friss tartalmak már nem kerülnek, korábbi cikkeink továbbra is elérhetőek.
Üdvözlettel: az NWMG csapata
Értem

Bonbonevés helyett Trump ellen tüntettek a nők

2017.03.09. 09:52
Washingtonban több száz, New Yorkban pedig a Trump-torony előtt közel kétezer nő tüntetett a nemzetközi nőnapon Donald Trump elnöki intézkedései ellen. A nők közül sokan piros ruhát és rózsaszín sapkát viseltek, ugyanazt, amit az elnöki beiktatás napján szervezett Trump-ellenes demonstrációkon.

A tüntetők közül egyesek Trump lemondását követelték, mások az abortusz joga mellett álltak ki – írja az MTI amerikai tudósítója. Az elnök egyik első intézkedése ugyanis az volt, hogy megtiltotta a szövetségi költségvetési támogatást azoknak a külföldön tevékenykedő nem kormányzati szervezeteknek, amelyek abortuszt hajtanak végre, vagy a mesterséges terhességmegszakítás mellett kampányolnak.

Forrás: AFP/Jason Redmond

Sok dolgozó nő pedig úgy próbálta felhívni a figyelmet jogaira, hogy egyszerűen otthon maradt, nem ment munkába. Azok a szervezetek ugyanis, amelyek az elnöki beiktatás napjára szervezték a tüntetéseket, ezúttal „Egy nap nők nélkül” címen hirdettek akciót, azt javasolva, hogy a nők mutassák meg, milyen az élet nélkülük. Ezért sok városban a dolgozó lányok, asszonyok otthon maradtak, hogy így jelezzék, milyen fontosak, mennyire megérzik a munkahelyeken, ha ők hiányoznak. 

Donald Trump a tüntetésekre válaszul tegnap két Twitter-bejegyzésben is leszögezte, hogy „mérhetetlen tisztelettel” viseltetik a nők iránt. 

 (Címlapi kép: AFP)